de download is dood

Vinyl is dood, de cd is dood en de download is nu ook dood. En volgend jaar zal de krant en de boekhandel misschien ook wel helemaal dood zijn.

 

U keek toch ook naar de prachtige vierdelige documentaire ‘Licht op het Noorden’ van @Stine__Jensen? Ze zijn er altijd als eerste bij daar in Scandinavië en de cijfertjes (http://www.ifpi.se/dokument-och-statistik) bewijzen het: hoewel de gehele verkoop opnieuw steeg, gingen er 30% minder CD’s, 34% minder DVD’s en 22% minder downloads over de toonbank. Streaming zit in de lift  (+30%), dus kijk gerust verder op You Tube of luister via Spotify of Deezer. Weg met het bezit, leve de toegang tot muziek, altijd en overal. U kent natuurlijk wel een freak die nog steeds soms een plaatje koopt, maar slechts een enkele hipster blijft gehecht aan het bezitten van muziek.

 

We blijven met z’n allen wel geld uitgeven aan muziek hoor! Hoe dan? U heeft uw tickets voor TML of Rock Werchter toch ook al? U bent nu al de dagen aan het aftellen naar die fantastische (groeps)beleving deze zomer en gelijk heeft u. Want de artiesten doen hun best. Het stond in de sterren geschreven dat Stromae naar Werchter zou afzakken en nu is het wachten op TML die de komst van Daft Punk zal aankondigen, toch?

 

Muziek bezitten spreekt mij ook minder en minder aan. Ik koop al jaren niets meer van Depeche Mode, maar natuurlijk amuseerde ik me kostelijk aflopen zaterdag in het Sportpaleis. De dagen ervoor keek ik zo nu en dan eens naar een video op You Tube om alvast in de sfeer te komen. Zo zijn we geworden en daar is niets mis mee. En kijk nu maar verder naar de beelden van de Grammy’s: Daft Punk, Lorde,… Is gitaarmuziek eigenlijk ook dood na afgelopen weekend?

Advertisements

2 thoughts on “de download is dood

  1. « Is gitaarmuziek eigenlijk ook dood na afgelopen weekend? ». Schoenmaker blijf bij je leest. Voor de rest mooi artikel.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

You are commenting using your Google+ account. Déconnexion /  Changer )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

You are commenting using your Facebook account. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s